Lek och rörelse: barn i liten färgglad rullstol med människor i rörelse i bakgrunden

Barnhjälpen Tanzanias bergsvandring för barn med ryggmärgsbråck

Resan till Tanzania är genomförd och insamlingen till House of Hope är klar för gänget i RBU:s internationella projekt Barnhjälpen Tanzania. Och bra har det gått! Ina Åkerberg, själv född med ryggmärgsbråck och hydrocefalus, tog sig hela vägen upp till toppen av Afrikas fjärde högsta berg. Som första person i rullstol dessutom. Totalt har 102 646 kr samlats in till House of Hope i Haydom genom höjdmeter-racet, gåvor, fikaförsäljning och stöd från samarbetspartners. Nedan berättar projektdeltagarna om sin resa.

En grupp jublande personer på bergstopp.

Äntligen uppe på toppen av Afrikas fjärde högsta berg Little Meru!

 

”Vi vill tacka er alla för att ni har följt oss och trott på projektet med den värdighet och uppmuntran det förtjänar. Med glädje har vi mottagit allt stöd, kärlek, hejarop och uppmuntran ni gett. Och stort tack till sponsorerna Panthera, Wellspect, TeamOlmed och Klättercenter!”

 

Ina och Liiso vid vattenfallet

Ina och Liiso Åkerberg från Barnhjälpen Tanzania-projektet vid vattenfall. Foto: Lars Wehrmann.

 

”House of Hope kommer byggas på sjukhusets mark. Där blir tillgängligheten bra och sjukhuspersonalen kan ansvara för vården. När vi besökte Haydom Lutheran Hospital för två veckor sedan träffade vi barn, föräldrar, sjukhusdirektören, läkare, sköterskor, volontärarbetare och rullstolstillverkare.”

 

Dr. Theresa opererar den nyfödda bebisen med ryggmärgsbråck

Dr. Theresa opererar den nyfödda bebisen med ryggmärgsbråck. Foto: Lars Wehrmann.

 

”Första dagen vi var där föddes det två barn med ryggmärgsbråck. De opererades av doktor Theresa Harbauer dagen efter och nu håller man koll på om de utvecklar hydrocefalus. Alla goda tankar till dem.”

 

Dr. Theresa tittar till den nyfödda

Dr. Theresa tittar till den nyfödda. Foto: Lars Wehrmann.

 

”House of Hope kommer fylla en viktig funktion för våra barn där. Dit kommer barnen efter en livsnödvändig operation för att få medicinsk behandling och den utbildning och stöd de behöver för att klara sig i livet.”

 

Lek och rörelse: barn i liten färgglad rullstol med människor i rörelse i bakgrunden

Lek och rörelse. Foto: Lars Wehrmann.

 

”Planeringen startar nu i slutet av februari, det är snart. Vi har gjort en bra start och gett möjligheten till en bättre framtid.”

 

Liiso ritar med Musah och båda ler stort.

Liiso ritar med Musah. Foto: Lars Wehrmann.

 

TACK ALLA! ♥


Läs mer om RBU Barnhjälpen Tanzania.