×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERViktigt meddelande till alla i Sverige!

Publicerad: 01-Nov-2017
RBU:s kampanjknapp med texten Assistans är frihet - Rädda LSS

Allvaret i assistanskrisen har aldrig varit större. Försäkringskassan har gjort ett rättsligt ställningstagande som kan bli spiken i kistan för den personliga assistansen. RBU har jobbat stenhårt för att få upp allmänhetens medvetande om vad som pågår och för att få politikerna att ta sitt ansvar. Ännu ser vi ingen ljusning. Men vi ger självklart inte upp. Vi ökar våra ansträngningar!

Men vi måste vara många tillsammans. DU kan göra skillnad, oavsett om du är direkt berörd eller om du bara inte accepterar ett samhälle som gör skillnad på människor utifrån funktionsförmåga.

Här är några konkreta förslag på vad du kan göra:

1. Gå med i facebookgruppen Assistans är frihet! Rädda LSS! I den gruppen planerar vi för manifestationer över hela Sverige på den internationella funktionshinderdagen den 3 december. Delta i arrangemang på din ort. Finns det inget arrangemang på din ort? Ta ett eget initiativ!

2. Var aktiv i sociala medier. Skriv om vad som pågår. Dela och gilla sådant som andra skriver. Använd gärna hashtagen #räddaLSS när du gör inlägg i sociala medier. Ladda ner kampanjknappen och sätt den på din profilbild.

3. Skriv insändare och skriv till politiker. På RBU:s sida Stoppa Assistanslotteriet finns mycket information och tips på vad du kan göra, exempelvis skriva till dina lokala riksdagspolitiker.

4. Bli medlem i RBU. Om du inte redan är det, bli medlem i RBU idag. Vi kommer att rädda LSS tillsammans men vi behöver vara många. Just nu är det extra förmånligt att bli medlem eftersom du får resten av 2017 och hela 2018 för en årsavgift.

5. Stöd RBU:s kampfond. Att göra mer kräver både fler människor och finansiering. Om du kan och vill, bidra gärna till RBU:s arbete genom att sätta in pengar via PG 90 00 71-2 eller Swish 90 00 712. Märk ditt bidrag ”Kampfond”.

Nu tar vi kampen tillsammans! #assistansärfrihet #räddaLSS #valfråga