Edith Montelius Wennerström vinnare av Guldrullen 2023

I samband med årets kongress delades det årliga priset Guldrullen ut till Edith Montelius Wennerström. Edith har uppmärksammats för sin medverkan i en informationsfilm för kampanjen Rimliga villkor, där hon visar hur viktig den personliga assistansen är för många barn och ungdomar.

Guldrullen går ut på att hylla personer, föreningar eller verksamheter inom RBU som arbetat för att förbättra villkoren för barn och unga med funktionsnedsättning och deras familjer. Nytt för i år har varit att att vinnaren utsågs genom en öppen, digital omröstning mellan tre finalister. Övriga finalister var Stefan Johansson från Funkibator och Dóri Gerstenbrein från Move &Walk. Edith tog hem priset med motiveringen:

”Edith har på ett fantastiskt sätt visat hur viktig den personliga assistansen är för många barn och ungdomar. Detta gjorde hon i en informationsfilm genom kampanjen ”Rimliga villkor”. Genom den har hon på ett tydligt sätt visat att man kan leva som alla andra efter sina förutsättningar. Ett föredöme redan i ung ålder och därav tycker jag att hon förtjänar guldrullen.”

Se filmen om Edith här: rimligavillkor.se.