×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERGuldrullens historia

Priset instiftades 2002 och delades då ut till grundaren av Go-kart SPECIAL, Börje Valfridsson från Östersund. Priset fick Börje för att han möjliggör för barn och ungdomar med rörelsehinder i Östersund med omnejd att åka go-kart.

I samband med RBU:s jubileumskongress 2005 delades priset ut för andra gången. Mottagare var Kurt Johansson, medlem i RBU Skaraborg, som under många år arrangerat resor när och fjärran för en mängd barn och unga. Därefter gick Guldrullen till Hasse Skyllberg år 2006, Kerstin Blom år 2007, Gunilla Boëthius år 2008, Maria Törnkvist år 2009 samt Jocke Larson år 2010.

Många är de som därefter har tilldelats Guldrullen för sina enastående bedrifter.

Ridföreningen Lunk i Kring mottog utmärkelsen år 2011 där motiveringen löd: ”Här finns en glädje. En optimism som smittar av sig och som får alla elever att tro på sig själva. Här ställs inga krav. Istället stärks man av ett positivt bemötande och mycket beröm. Här får man chansen att växa i sin egen takt. Här utgår man från varje elev. Den finns inga rätt eller fel. Här hittar man andra sätt och nya utmaningar. Värmen hos ledarna smittar av sig till alla ryttare, och skrattet och glädjen hänger kvar långt efter att ridturen tagit slut.”

Året därpå, 2012 gick priset till Maria Ennefors med orden:”För sin fantastiska förmåga att med humor, värme och kärlek beskriva våra barns livssituation.”

2013 tilldelades Susanne Llimargas Castells priset med motiveringen: ”För att ha startat Jorielskolan och en resebyrå för personer med funktionsnedsättning, två saker som har förändrat och förbättrat livet för många barn, ungdomar och föräldrar.”

Vicki Skure Eriksson fick priset 2014. Hon är ordförande för RBU Västmanland och har arbetat intensivt för att etablera RaceRunning i Sverige. Motiveringen till priset lyder: ”För din fantastiska insats för att sprida sporten RaceRunning i Sverige. Genom ditt energiska och positiva arbete gör du stor nytta för många barn och ungdomar och deras familjer.”

Guldrullen 2015 gick till  Team Nordmark, Mikael och Hugo. Motiveringen lyder: “För att ni med glädje och imponerande prestationer på och utanför löparbanorna inspirerar och visar att alla kan vara med!”

2016 gick Guldrullen till Susanne Ottosson Rösmark med motiveringen: “Du har med ditt ihärdiga arbete sett till att Liseberg i Göteborg blivit mer tillgängligt för personer med fysiska funktionsnedsättningar. Liseberg är ett mycket omtyckt utflyktsmål, inte bara för göteborgare utan för människor från hela landet. Det gör din insats än mer betydelsefull.”