Vem är Årets Eldsjäl på RBU?

En eldsjäl brinner för andra människor och ger oavbrutet av både sin tid och sitt engagemang. Det kan vara mamman som vecka efter vecka anordnar aktiviteter, ledaren som inspirerar barn och unga, pappan som tar kampen mot skolan, eller den som helt enkelt gör det där lilla extra för någon annan.

Känner du en eldsjäl? Nu har du chansen att uppmärksamma den som gör det där lilla extra! Årets Eldsjäl är en tävling med ett pris instiftat av det ideella lotteribolaget Folkspel, där svenska folket kan nominera sina eldsjälar inom föreningslivet och organisationer.

Tillsammans med en jury utser Folkspel finalister till Årets Eldsjäls Galakväll där det varje år delas ut stipendium för en halv miljon kronor till både vinnare, finalister och föreningar.

Det svenska föreningslivet är helt unikt med sina ideella föreningar och organisationer och med hundratusentals ideella ledare. Det skulle kosta samhället runt 20 miljarder kronor per år att anställa alla de som vecka efter vecka arbetar ideellt.

Enligt Johan Klinthammar, förbundsordförande i RBU är eldsjälarnas engagemang ovärderligt för verksamheten.

– Utan eldsjälarna inom RBU hade vi som organisation varken levt eller överlevt, säger han. Oavsett om du står längst fram på aktiviteterna eller jobbar i det dolda med samordning och medlemsvård så gör du stor skillnad för föreningen.

Nomineringsperioden för att rösta fram Årets Eldsjäl 2024 är öppen mellan 11 sept-12 nov. Galan går därefter av stapeln 11 april 2024 på Cirkus i Stockholm.

Nominera din eldsjäl här!