Stora RBU-priset 2023 går till Totalskidskolan i Åre

Totalskidskolan i Åre har tilldelats utmärkelsen Stora RBU-priset 2023. Priset delades ut vi samband med RBU:s kongress som genomfördes i Uppsala.

Representant för Totalskidskolan, och på plats för att ta emot priset, var snöbossen och instruktören Erika Berglund. Motiveringen för utmärkelsen till Totalskidskolan i Åre lyder:

”För arbetet med att tillgängliggöra utförsåkning för personer med funktionsnedsättning. Många av RBU:s föreningar har genom åren kommit i kontakt med Totalskidskolans verksamhet, som med engagerade och kunniga skidinstruktörer skapar upplevelser för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning”.

– Jag mötte min första RBU-åkare 2008 och har sedan dess träffat många härliga åkare varje säsong. Det är en så rolig del av jobbet! Nu hoppas jag att vi får träffas och åka skidor i lika många år till, säger Erika Berglund i samband med prisutdelningen.

Om Stora RBU-priset
Stora RBU-priset delas vanligtvis ut vid RBU:s ordinarie kongress i maj vart tredje år. Priset ska gå till en fysisk eller juridisk person som inte är medlem, och som genom sin gärning framgångsrikt gagnat förbundets syften.

Tidigare pristagare
2002 Jonas Gardell
2005 TV-programmet CP-Magasinet (Jonas Franksson och Sari Nykvist)
2008 Bengt Westerberg
2011 Jonas Helgesson
2014 Magnus Welander
2017 Eva Franchell
2020 Pär Johansson