RBU:s medverkan under Almedalsveckan

Under Almedalsveckan medverkade RBU i olika sammanhang.

Vi rivstartade politikerveckan med en debatt om försäkringskassan, bilstöd och assistans. Debatten mellan Moderaternas Camilla Waltersson Grönvall och Socialdemokraternas Mats Wiking lockade publik. På vår facebook-sida kan du i efterhand se debatten som livesändes söndagen 3/7 i Partitältet. Moderator för debatten var RBU:s förbundsordförande Johan Klinthammar som periodvis lyckades pressa båda debattörer i våra viktiga och aktuella frågor.

I RBU:s tält användes vår nya kampanj för att få besökare att reagera (ta del av kampanjen på hemsidan under rubriken ”Vad vi gör”). Det blev lyckat i och med att vi fick många intressanta samtal med besökarna som ofta var förfärade av det som pågår med Försäkringskassan och hur det drabbar familjer runtom i Sverige. Tältet fick också besök av politiker. Socialdemokraterna, Liberalerna, Moderaterna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna var där och blev informerade om kampanjen.

Tillsammans med RBU Gotland arrangerade vi ett event med uppvisning av framerunning för besökare och politiker. Representanter från KD, C, M och SD var på plats och fick testa att cykla. Vi passade då på att lyfta behovet för RBU:s medlemmar att få bl a dessa förskrivna som hjälpmedel. En hel del besökare  fick också möjlighet att testa framerunning.

Utöver egna event och aktiviteter så hann Johan Klinthammar med att delta i panelsamtal, besöka aktuella seminarier och föra samtal med representanter från andra organisationer.

RBU:s intensiva vecka i Almedalen gick att genomföra mycket tack vare RBU Gotland som hjälpte till både med framerunning-eventet och genom att bemanna tältet.

Avslutningsvis så kan vi meddela att tack vare RBU:s intensiva påverkansarbete så har Miljöpartiet numera en talesperson inom funktionshinderfrågor. Ju fler politiker som arbetar med våra frågor desto bättre, det ökar vårt inflytande.

Det går att göra skillnad och RBU gör det!