RBU söker en verksamhetsutvecklare

RBU letar nu efter den som vill vara med på vår resa till att vara det självklara valet för familjer där barn och unga med funktionsnedsättning ingår.

Omfattning: Visstidsanställning/konsultuppdrag 1 år på 100%
Tillträde: Snarast möjligt
Lön: Individuell lönesättning enligt överenskommelse
Plats: RBU:s huvudkontor i Solna med möjlighet till visst distansarbete

RBU, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Unga, är en ideell organisation som rikstäckande arbetar med frågor som rör barn och unga med funktionsnedsättning. För att kunna göra mer för fler är det viktigt för oss att fortsätta utvecklas. Vi söker därför en verksamhetsutvecklare som tillsammans med oss vill vara en betydelsefull del av RBU.

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Kartlägga och utveckla RBU:s verksamhet
  • Planering, uppföljning och utvärdering av RBU:s lokala verksamhet
  • Arbete med projekt- och metodutveckling för lokal verksamhet i samklang med Riksförbundet
  • Kommunikation dels mellan RBU:s 36 lokal- och distriktsföreningar, samt mellan föreningarna och riksförbundet
  • Eventuell medverkan i ansöknings- och rapporteringsprocesser för fortsatt projektarbete

Om tjänsten
I rollen som verksamhetsutvecklare skapar du relationer föreningar emellan men också mellan föreningar och Riksförbundet. Förutom att du är genuint nyfiken på vår kärnverksamhet är du starkt driven och ser hur utvecklingsprocessen kan stärka organisationen i alla led. Du är en skicklig relationsbyggare och bra på att skapa goda samarbeten.

Vi tror att du trivs i och utifrån tidigare erfarenhet har god förståelse för den ideella sektorn. Du arbetar självständigt, samtidigt som du rapporterar ditt arbete till och sätter upp mål tillsammans med kansliet och en arbetsgrupp från förbundsstyrelsen.

Det är viktigt att du kan omsätta idéer till konkreta lösningar och ser möjligheter snarare än hinder. Du drivs av att sätta och arbeta mot tydliga mål och uppnå resultat, samt att skapa struktur som du följer upp. Det är också viktigt för oss att du har lätt för att samverka i syfte att skapa goda förutsättningar för att nå satta mål.

Du utgår från RBU:s kansli som har sitt kontor mitt i Solna centrum, men notera att det i tjänsten förekommer resor inom Sverige för fysiska besök hos våra föreningar. RBU tillämpar sex månaders provanställning. RBU har kollektivavtal med Unionen/Akademikerförbunden genom Fremia.

Ansökan
Ansökan i form av personligt brev, CV och löneanspråk skickas till jobb@rbu.se. Märk ditt mail med ”Verksamhetsutvecklare”.

Sista ansökningsdag är den 30/11. Vi kan dock komma att kalla in till intervju löpande samt tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag, så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.