RBU söker en ekonomiadministratör

Har du erfarenhet av ekonomi och administration? Vill du vara med och bidra till en bättre värld för barn och unga med funktionsnedsättning? Då kan du vara den ekonomiadministratör som RBU söker!

Omfattning: Cirka 50%
Tillträde: Snarast möjligt
Lön: Individuell lönesättning enligt överenskommelse
Plats: RBU:s huvudkontor i Solna med möjlighet till visst distansarbete

RBU, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Unga, är en ideell organisation som rikstäckande arbetar med frågor som rör barn och unga med funktionsnedsättning. Trots att vi har 36 föreningar över hela landet så är vi ett litet kansli där ekonomin är en grundsten för vår fortsatta utveckling. Därför söker vi nu en ekonomiadministratör på deltid som med erfarenhet av bokföring, fakturahantering och administrering vill bli en viktig del av RBU:s verksamhet.

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Kontakt med extern redovisningsbyrå (löpande bokföring)
  • Kontakt med banker och myndigheter
  • Tillse efterlevnad av RBU:s interna kontroll
  • Betalningar och fakturahantering (inkommande från leverantörer och utgående till kunder, kontering)
  • Ansvar för medlemsregistret, framför allt ekonomirelaterade flöden
  • Ta fram underlag från medlemsregistret, bokföring och återredovisning till RBU:s föreningar
  • Delta i bokslutsarbetet
  • Administrativ hjälp vid behov
  • Posthantering

Om tjänsten
Huvudsakligt ansvarsområde för uppdraget är att vara RBU:s kontaktperson gentemot vår externa redovisningsbyrå. Detta innebär att du assisterar redovisningsbyrån och säkerställer att dem får underlag för löpande bokföringen, såsom kvitton, fakturor, reseräkningar och andra verifikationer.

Då du som söker tjänsten har tidigare erfarenhet av att arbeta med bokföring och fakturahantering ser vi det som en självklarhet att du är bekväm med att kontera och attestera såväl inkommande som utgående fakturor. Du bör även vara en van användare av Fortnox, Excel och Microsoft Officepaketet.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är strukturerad och noggrann med god förmåga att kommunicera och samarbeta. Då vi är en småskalig organisation är det viktigt att du som person är flexibel och inte räds för att rycka in där det behövs. Du samarbetar väl med såväl kansliet som föreningarna, men har samtidigt inga problem med att självständigt ta dig an dina arbetsuppgifter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid med tillträde snarast möjligt. Du utgår från RBU:s kansli som har sitt kontor mitt i Solna centrum. RBU tillämpar sex månaders provanställning. RBU har kollektivavtal med Unionen/Akademikerförbunden genom Fremia. Du rapporterar till RBU:s kanslichef.

Ansökan
Ansökan i form av personligt brev, CV och löneanspråk skickas till jobb@rbu.se. Märk ditt mail med
”Ekonomiadministratör”. Vid frågor om tjänsten går det bra att kontakta kanslichefen Malin Tjernell Prioset på 076-947 75 76.

Sista ansökningsdag är den 31/5. Vi kan dock komma att kalla in till intervju löpande samt tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag, så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.