RBU-dag på Kolmården i Norrköping

Nu upprepar vi succén på Kolmården! Många av RBUs medlemmar minns den lyckade och mycket uppskattade familjedagen på Kolmården 2011. Men det är lika många av RBU:s nuvarande medlemmar som inte var där. Därför är det nu dags för en favorit i repris!

Boka din plats till årets bästa dag här!

Det 2:a september ses vi på Nordens största djurpark Kolmården. Tillsammans med vår partner Thule Group välkomnar vi RBU:s alla medlemmar till en heldag fylld av djur, aktiviteter, gemenskap och musik. Utöver parkens egna aktiviteter bjuds det på flera RBU-exklusiva roligheter. Där får vi besök av både trollkarl, ansiktsmålning, ullmakeri, akrobater och ballongkonstnär. Självklart finns det även musikunderhållning på plats. Missa inte årets bästa dag! 

När: 2:a september. Kolmårdens vanliga öppettider är 10-18, men alla RBU:are är välkomna redan från 9:30. Vid 17-tiden samlas vi vid parkens delfinarium för både RBU-info och underhållning.
Var: Kolmården, Norrköping
Pris: 275:- för vuxna och 200:- för barn (ord. cirkapris vuxen 699:-). I priset ingår bokningsbara tider för delfinariet och linbanan Safari. Priset gäller även för assistenter/ledsagare.
Bokning och mer information: Boka din plats. Ditt medlemsnummer hittar du på din medlemssida. Observera att samtliga som bokar ska vara medlemmar i RBU (med undantag för assistenter/ledsagare).

*Om ni vill gå på RBU-dagen tillsammans med icke-medlemmar behöver dessa boka biljetter till ordinarie pris alternativt bli medlemmar i RBU, och kan därefter möta er inne i parken. RBU-priset gäller bara för våra medlemmar.

Dagen i parken
I vårt attraktiva RBU-pris ingår utöver entré även parkens samtliga aktiviteter med tillgång till delfinariet och linbanan. Observera att det finns bokningsbara platser avsedda för de som har behov av att gå före ordinarie kö på delfinariet och linbanan. Dessa är begränsade och behöver förbokas av er. 

På plats under dagen finns RBU:s egna tält och exklusiva aktiviteter i form av trollkarl, ansiktsmålning, ullmakeri, akrobater och ballongkonstnär. . När parken stänger kl. 17:00 hänger RBU kvar och sjunger och dansar med musikunderhållning. Där dras även vinnare i vår exklusiva tävling med fina priser! På Kolmården finns ett stort utbud av mat och dryck att köpa, samt flera picknickplatser för medhavd mat. Observera att mat och dryck inte ingår i RBU-priset.

Entré och Parkering
Det finns gott om parkeringsplatser på Stora Parkeringen vid huvudentrén. Där finns parkeringsvärdar som möter er för att både visa rätt och hjälpa till med eventuella praktikaliteter. Parkering kan betalas med någon av apparna Parkster, Easypark eller Apcoa Flow via webbsidan betala.apcoa.se. Enklast är dock att låta parkeringens kameror läsa bilens registreringsnummer när man kör in och betala i en av områdets automater när man kör därifrån.

Ni checkar in vid ”entréhuset” vid parkeringen. Den går inte att missa! Där får alla gäster bland annat den speciella RBU-kartan innan ni går vidare till stora huvudentrén. På kartan finns det tydligt utmärkt var man t.ex. finner parkens toaletter. Toaletterna med lift är också tydligt utmärkta. Innan besöket kan du ladda ned Kolmårdens ordinarie karta här.

Fotograf
Vi har en fotograf som under dagen kommer att röra sig i parken för att fotografera och filma alla roligheter. Dessa bilder och filmer kommer att delas i RBUs kanaler efter familjedagen.

Träffa RBU:s förbundsstyrelse och kansli
Passa på att träffa RBU:s förbundsstyrelse och riksförbundets kansli i parken! Vi är på plats vid RBU:s tält som ligger nära parkens delfinarium.

Bidrag för resa och logi

Resebidrag
Bilersättning till alla medlemmar som har mer än 200 km enkel väg mellan hemadress och Kolmården:

  • 5 kr per mil och fordon.

För familjer/sällskap som väljer annat resesätt såsom buss, tåg eller eventuellt flyg:

  • Avstånd 200 – 499 km ersätter RBU med 200 kr per person mot uppvisande av biljett/kvitto.
  • Avstånd 500 km eller mer ersätter RBU på motsvarande sätt med 400 kr per person.

Logibidrag
Vid bokning av RBU-dagen ingår inte bokning av boende, utan detta behöver göras separat av er. RBU bidrar dock med ersättning för boende. Avstånd 200 km eller mer enkel väg ersätts med 200 kr per person mot uppvisande av hotellkostnad.

Ladda ner blankett för att ansöka om ersättning för resa och logi

Frågor om arrangemanget

Undrar du något om RBU-dagen eller rese- och logibidraget?
Kontakta RBU via telefon 08-677 73 00 eller epost info@rbu.se.

Frågor om bokning och betalning till parken?
Kontakta Kolmården direkt på 010-708 70 00.

Läs mer om Kolmårdens uppdrag gällande bevarande, forskning och utbildning.