×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERNy namninsamling mot LSS-hoten

Publicerad: 20-Feb-2018
RBU:s kampanjknapp med texten Assistans är frihet - Rädda LSS

I samband med de landsomfattande manifestationerna i december under parollen Assistans är frihet – Rädda LSS genomförde vi en stor namninsamling. Mer än 8 000 underskrifter blev det till slut som sändes som en julklapp till regeringen.

Dessvärre är situationen inte ett dugg bättre nu, snarare ännu dystrare efter att förslag som diskuteras i den pågående LSS-utredningen blev kända i förra veckan.

RBU tar därför idag initiativ till en fortsättning på namninsamlingen med uppdaterade budskap. Insamlingen kommer att lämnas över till regeringen i slutet av mars.

Här kan du ladda ner och skriva ut namninsamlingen för fysiska underskrifter.

Här kan du skriva under på nätet.

 

Detta är namninsamlingens budskap

Stoppa förslagen om slopad assistans för barn och äldre!
Regeringens utredare arbetar med förslag som bland annat innebär att barns och äldres rätt till personlig assistans försvinner. Detta måste stoppas!

Ge LSS-utredningen nya direktiv!
Grupper ställs mot varandra i regeringens direktiv till LSS-utredningen, som har order om att spara i personlig assistans. Ge utredningen direktiv om att stärka kvaliteten i samtliga insatser utan besparingskrav!

Agera för alla som har förlorat personlig assistans!
Jämfört med när regeringen tillträdde har ungefär 1 400 personer färre personlig assistans. Dessa räddas inte av regeringens ”nödstopp” för indragningar. Återställ tillämpningen så att de som har förlorat sin assistans får den tillbaka!