Nominera ny styrelsesuppleant till RBU:s förbundsstyrelse

RBU:s förbundsstyrelse har i samband med extrakongressen den 18 november 2023 beslutat att genomföra ett fyllnadsval av suppleant till förbundsstyrelsen.

Till följd av att förbundsstyrelsens nyvalda suppleant och RBU Eskilstunas ordförande Annika Holm tragiskt gick bort tidigare under året så finns just nu en vakant plats i förbundsstyrelsen. Samtidigt som Annikas minne lever kvar hos oss så lägger RBU stor vikt på en fulltalig styrelse, och valberedningen kommer därför att föreslå en ny suppleant till extrakongressen den 18 november.

Den som valberedningen söker brinner lite extra för alla barn- och ungas rätt att maxa livet, och bör ha både tid och lust att driva RBU:s frågor. För att komplettera nuvarande styrelse är det meriterande med någon som är väl insatt i barnkonventionen och finns utanför Stockholms- eller Skåneregionen.

Är du den valberedningen söker?

Eller vet du någon person som skulle passa för uppdraget? Maila då din nominering till carina.pahl.skarlind@rbu.se senast 16/10. Märk mailet med ”Nominering ny suppleant”.

Förutsättningar för uppdraget

RBU betalar ledamöternas resekostnader. Därutöver får styrelseledamöter och suppleanter styrelsearvode per sammanträdesdag man deltar på. Styrelsen sammanträder omkring sex gånger per år. Varannatt möte sker fysiskt på på förbundskansliet i Solna, norr om Stockholm, och varannatt möte sker digitalt via Microsoft Teams. Vanligast är att sammanträden är en dag, men tvådagarsmöten kan förekomma. Vid tvådagarsmöten bekostar förbundet övernattning. Det kan även förekomma enstaka telefonmöten, och för dessa utgår inte arvode.