×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERManifestival och fantastisk uppslutning i Kungsträdgården

Publicerad: 19-jun-2018
Nanne Grönvall på scen

Söndagen den 17 juni arrangerade RBU tillsammans med flera andra organisationer en Manifestival i Kungsträdgården för att lyfta frågan om LSS och rättigheterna för personer med funktionsnedsättning. Under dagen uppträdde Nanne och Charlie Grönvall, Jan Johansen, Patrik Isaksson, Axel Schylström och många fler artister som valt att ställa upp och ställa sig bakom Manifestivalens budskap.

Patrik Isaksson framförde kloka ord innan sitt uppträdande: “Vi har otroligt höga skatter i Sverige, pengar finns där. Så snälla politiker gör någonting bättre.” Med glimten i ögat tackade Jan Johansen för att Patrik Isaksson agerat förband och värmt upp publiken, för att sedan konstatera att “Manifestivalen är något som jag ställer mig bakom, det är självklart”.

Mellan artisternas framträdanden stod förbundsordförande Maria Persdotter på scen med ett starkt budskap om att personer med funktionsnedsättning i många fall inte har möjlighet att leva på lika villkor som andra. Hon gjorde det tydligt för alla i publiken hur snäv gränsen är för vad som räknas som ett grundläggande behov genom att klä av sig in på bara kroppen.

“Barn och ungdomar med funktionsnedsättningar kämpar och behöver den hjälpen, det måste bara bli så” sa Nanne Grönvall om assistansfrågan från scen.

RBU vill rikta ett stort tack till såväl artister som publik och samarbetsorganisationer för en makalös uppslutning i Kungsträdgården. Tillsammans kämpar vi vidare för att rädda LSS!

Nanne Grönvall på scen Ordförande Maria Persdotter på scen Deltagare Manifestival Deltagare Manifestival Kantorn på scen

Deltagare Manifestival Deltagare Manifestival RBU:s tält i Kungsträdgården Manifestival i Kungsträdgården Artister på Kungsträdgårdens scen

Bilder från Manifestivalen i Kungsträdgården 17 juni 2018. Fotograf: Roger Schederin