×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERÅrets lägernyhet! Träning med ny teknik – ungdomsläger i Växjö 5-11 augusti

Publicerad: 03-maj-2019

Som deltagare på ungdomslägret Träning med ny teknik är du med och testar RBU:s helt nya lägerkoncept tillsammans med Funkibator. Nu flyttar vi lägerverksamheten från skärgårdsmiljö in till centrala Växjö och fokuserar på lärande och utveckling i en digital miljö. Det blir en kreativ och inspirerande lägervecka med en bred variation av ledarledda aktiviteter inom språk, kultur, spel och teknik.

Tillsammans med de andra deltagarna får du under dagtid utforska spännande teknik så som Virtual Reality, sköta om djuren i minifarmen och spela in din egen podd i Funkibators innovativa Kreativitetshus. Med på programmet finns en gemensam restaurangutgång, skrivarworkshops, intressant prat om internationella frågor med besök av europeiska volontärer.

Sommarlägret vänder sig till ungdomar över 13 år med funktionsnedsättning samt eventuella medföljande assistenter.


Ur programmet

  • Spel
  • Skrivande
  • Filmande
  • Poddinspelning
  • Workshops
  • Virtual Reality
  • Utflykter och studiebesök


Datum

5–11 augusti 2019

Plats
Aktivitetshuset Mästeriet
Infanterigatan 10, 352 35 Växjö

Pris
Deltagare 2000 SEK, medföljande assistent 5000 SEK


Information om boende och tillgänglighet
Dagsaktiviteterna är förlagda i Funkibators lokaler medan övernattning sker på hotell Scandic Växjö eller Quality Hotel Royal Corner i centrala Växjö. På morgonen och under kvällstid finns det lägervärdar på plats på hotellen. Transport arrangeras mellan hotell och aktivitetshuset samt vid utflykter utifrån deltagarnas specifika behov.

Hotellens rullstolsanpassade rum har ett rymligt badrum, stödhandtag vid toaletten och dusch med utrymme för duschstol. Ange i ansökan om behov finns av hjälpmedel så som duschstol, toalettstol, lift eller annat utöver hotellstandard för anpassade rum. Det kommer att finnas en mobil lift per hotell, ta gärna med egen lyftsele. Se bilder från de rullstolsanpassade rummen på Quality hotel och Scandic Växjö.

Vid behov av duschbrits finns möjlighet att under dagtid duscha i aktivitetshuset Mästeriet. I aktivitetshuset finns det toalettstol och även möjlighet att ordna hjälpmedel efter behov. Ange i ansökan vilka behov som finns under dagtid.

Vid ansökan anger man om medföljande assistenter behöver sova i samma rum eller i separat enkelrum.


Ankomst och avfärd
Första dagen välkomnas deltagarna i Funkibators lokaler med gemensam lunch, introduktion och guidad rundtur. Därefter anordnas transport till respektive hotell lagom till att hotellen öppnar för incheckning kl. 15.00. Den sista dagen äter deltagarna frukost på sitt hotell, packar ihop och checkar ut för att sedan avsluta lägerveckan i Funkibators lokaler med aktiviteter och gemensam avslutningslunch.

Preliminärt lägerprogram skickas ut i samband med fakturering.


Om antagningen
RBU:s läger riktar sig till medlemmar, klicka här för att bli medlem.

Begränsat antal platser (10 st). Förtur ges till den som sökt till RBU:s andra ungdomsläger, men ej blivit antagen. Därefter gäller tid för inkommen ansökan. Antagningsbesked till antagna deltagare skickas ut så snart som möjligt. För att bli antagen behöver RBU ta emot en bekräftelse på antagningsbeskedet.

 

Att tänka på inför ansökan

  • Var noga och ange rätt faktureringsuppgifter, både för deltagare och assistenter
  • Ange allergier, kostbehov, behov av hjälpmedel och annan viktig info

 

Till anmälningsformuläret (stängt)

Sista ansökningsdag 9 juni

Har du frågor? Kontakta Tomas Marklund hos RBU via telefon 076-677 90 31 eller mail tomas.marklund@rbu.se.