Är du RBU:s nya förbundsjurist?

RBU söker efter en förbundsjurist som vill vara med och bidra till en bättre värld för barn och unga med funktionsnedsättning. Har du en avslutad juridisk utbildning och goda kunskaper inom socialrätt, skoljuridik och funktionsrätt? Då kanske du är rätt person för uppdraget!

Omfattning: Heltid, tillsvidare
Tillträde: Snarast möjligt
Lön: Individuell lönesättning enligt överenskommelse
Plats: RBU:s huvudkontor i Solna med möjlighet till visst distansarbete
Förmåner: Friskvårdsbidrag, tjänstepension, tjänstemobil

Förbundsjuristens ansvarsområden

  • Ta fram rapporter och underlag för det intressepolitiska arbetet
  • Bereda förbundets yttranden på remitterade utredningar
  • Företräda förbundet i samråd med myndigheter och utredningar
  • Juridisk rådgivning till medlemmar
  • Informera om relevant juridik i vår medlemstidning Rörelse samt i våra digitala kanaler
  • Hantera allmänna juridiska frågor för förbundet

Utbildning, erfarenhet samt dina personliga egenskaper
Du har avslutad juridisk utbildning på högskolenivå. Du har goda kunskaper i socialrätt, skoljuridik och särskilt juridiken kring stöd till personer med funktionsnedsättning. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, samt en förmåga att se juridiken i ett större sammanhang för att kunna göra den begriplig för människor utan juridiska expertkunskaper. Du arbetar snabbt, är analytisk och har ett stort intresse för samhällsfrågor och intressepolitik.

Om RBU
Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, RBU, är en familjeorganisation med omkring 8700 medlemmar över hela Sverige fördelade på 36 distrikts- och lokalföreningar. Våra medlemmar är företrädesvis familjer där det finns barn eller ungdomar med funktionsnedsättning. Vi arbetar med kunskapsspridning, både inom vår organisation och utanför, vi ordnar läger, konferenser och manifestationer, vi erbjuder juridisk rådgivning till våra medlemmar och vi är remissinstans för utredningar och samråd. Sist men inte minst: vi bedriver ett spetsigt och kompetent påverkansarbete.

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt. RBU tillämpar sex månaders provanställning. RBU har kollektivavtal mellan KFO och Unionen/Akademikerförbunden.

Din ansökan

Ansökan i form av personligt brev, CV och löneanspråk sänds med e-post till jobb@rbu.se senast den 8 sept. 2023.