28 augusti
High Chaparral, Hillerstorp, Småland

RBU-dag på High Chaparral i Småland

RBU tillsammans med Thule och High Chaparral välkomnar RBU:s medlemmar till världens vildaste nöjespark. Förbered er på en fartfylld dag i vilda västern fylld av spänning och äventyr. Bli en del av äventyret tillsammans med oss!

I samarbete med våra vänner på Thule och High Chaparral planerar vi för en riktig toppendag för alla RBU:are. Vi har inkluderat alla aktiviteter i parken (även tågresa, guldvaskning med mera som man normalt betalar en slant extra för) och dessutom bjudit in ytterligare några roligheter så som magiker och mannen på de långa styltorna. Vi har också inkluderat mat, dryck och fika.

Tid: Nöjesparken är öppen mellan klockan 10 och 18. Ni kommer och lämnar när det passar er – inga tider eller programpunkter från vår sida styr er dag.
Var: High Chaparral, Hillerstorp, Småland
Bokning: Bokningen är nu stängd.

Entré och Parkering
Alla gäster från RBU har en egen entré, bara för er. Den ligger strax till vänster om den ordinarie entrén och är tydligt utmärkt med RBUs välkända symbol och en röd matta.
Det finns gott om parkeringsplatser i anslutning till entrén och vi kommer att ha parkeringsvärdar som möter er för att både visa rätt och hjälpa till med eventuella praktikaliteter. Parkeringen sköts, och kontrolleras av ”Aimo park” och kostar 20:-/timme eller 70:- per hel dag. Avgiften betalas i automaterna eller direkt i appen ”Mobilpark” som du kan ladda ned från vår hemsida.

Vid entrén visar du upp den bekräftelse som du fått i samband med betalningen för dagen. Bekräftelsen innehåller information om hur många ni är i ert sällskap. Det räcker att en av er har bekräftelsen med sig utskriven på papper eller kan visa den i sin mobiltelefon.

Vid entrén får ni karta över området så att det är lätt att hitta alla nöjen och aktiviteter, såväl som matställen, toaletter etc. Hela familjen får också var sin bandana (scarf) i tydliga färger så att man lätt kan identifiera alla som är RBU:are.

Dagen i parken
I priset som du betalt ingår alla aktiviteter i parken som western-show och båtresa (men även tågresa och guldvaskning, som man normalt betalar en slant extra för). Denna dag har vi dessutom bjudit in ytterligare några roligheter till parken så som en trollkarl och några cirkusartister på ett hjul och med bollar i luften.

Western-showen har fyra föreställningar på lördag. 11:15, 13:00, 15:30 & 17:15. Förbokning gäller. Vi har utökat antalet rullstolsplatser. Ni, våra gäster, har nu 17 exklusiva RBU-platser per föreställning. Dessa har egen ingång. Ni hämtar biljetter hos RBU:s kansli nära plats 52 på kartan ni får vid entrén. Är ni många i familjen bör ni också boka sittplatser. Då en följeslagare kan följa med till rullstolsplatsen. Boka sittplats gör ni via tavlan med QR-koden som står placerad vid plats 5 på kartan. Denna QR-kod finns även utplacerad på övriga skyltar runt om i parken.

Vi har två tåg. Ett av dom blir, när det gäller rullstolsplatser ett ”RBU-tåg”. Vi har, för lördag, tagit bort bänkar i en vagn i det tåget. Det innebär att tåget har en kapacitet för 8 rullstolar. Stiga på och av tåget sker på samma station, 33 på kartan.

Även lunch och fika är inkluderat i priset. Du får biljetter för detta i samband med entrén som du sedan kan använda på valfritt matställe i parken den tid som passar dig och din familj bäst. Biljetten berättigar till valfri lunch med en måltidsdryck per person. Kaffe på maten ingår dock inte. På eftermiddagen finns det tillfälle till valfri fika med en dryck per person. Även detta får du biljetter till i samband med entrén som du återigen kan använda på valfritt matställe i parken den tid som passar dig och din familj bäst.

På kartan som du får vid entrén finns alla toaletter tydligt utmärkta. En av dem är också utrustad med lyft, också den tydligt utmärkt, i rött. Behöver ni använda lyften, tänk på att lyftselen oftast är individuellt anpassad, så glöm inte att ta med er egen.

Parasport
IFAH Stockholm Parasport kommer att vara på plats, kolla kartan, för att visa något verkligt nytt – Frame Fotboll. Frame Fotboll började i England 2014 och kom till Stockholm och Sverige 2019 precis före pandemin.

Fotograf
RBU har engagerat en fotograf som under dagen kommer att röra sig i parken för att fotografera och filma alla roligheter. Dessa bilder och filmer kommer att delas i RBUs kanaler efter familjedagen.

RBU:s kansli är på plats
Du möter personal från RBUs kansli i Stockholm mittemot guldvaskningen på samma plats där du kan bli fotograferad (se ovan).

Bidrag för resa och logi

Resebidrag
Bilersättning till alla medlemmar som har mer än 200 km enkel väg mellan hemadress och High Chaparral:

  • 5 kr per mil och familj.

För familjer som väljer annat resesätt, det vill säga buss, tåg, eventuellt flyg:

  • Avstånd 200 – 499 km ersätter RBU med 200 kr per person mot uppvisande av biljett/kvitto.
  • Avstånd 500 km eller mer ersätter RBU på motsvarande sätt med 400 kr per person.

Logibidrag
Avstånd 200 km eller mer enkel väg: ersättning 200 kr per person mot uppvisande av hotellkostnad.

Ladda ner blankett för att ansöka om ersättning för resa och logi

Frågor om arrangemanget

Undrar du något om själva RBU-dagen?
Kontakta RBU via telefon 08-677 73 00 eller epost info@rbu.se.

Har du frågor om rese- och logibidraget?
Kontakta Tomas Marklund på 076-6779031 eller tomas.marklund@rbu.se.

Frågor om bokning och betalning?
Kontakta High Chaparral direkt på info@highchaparral.se eller 0370–82700.