×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTEREtt annorlunda föräldraskap

Borås den 19 – 20 november 2016

Här är länkar till de medverkandes presentationer

Hur gör jag för att hjälpa det lilla barnet att upptäcka världen?
Praktiska råd och tips, Åsa Timan, specialpedagog

Annorlunda syskonsituation
Christina Renlund, leg psykolog och psykoterapeut

 

hanna-och-martin
Hanna Lorentzon och Martin Lundstedt är aktiva i RBU Älvsborg. För dem blev konferensen ett bra tillfälle att träffa andra föräldrar.
Foto: Margaretha Holmqvist

 

Succé igen!
RBU:s konferens om ett annorlunda föräldraskap är alltid lika uppskattad.

Saxat ur Rörelse:

Det var tredje gången på ett år som RBU höll en konferens med det alltid aktuella och komplexa temat. Erfarenheten är att konferenserna trots liknande upplägg och program ändå blir olika. Deltagarnas frågor och funderingar, och vilka föreläsarna är, sätter sin unika prägel på innehållet. Plus att den geografiska spridningen naturligtvis är viktig för en rikstäckande organisation som RBU. Konferensen tog bland annat upp hur det är att vara vanliga föräldrar under ovanliga omständigheter. Ett pass ägnades åt syskonrelationer. Det gavs också praktiska råd och tips kring lek och lärande.

För mig betyder det mycket att RBU syns och hörs ute i landet, sa Hanna Lorentzon, ordförande i RBU Älvsborg. Hon och Martin Lundstedt är fyrabarnsföräldrar. Ett av barnen, 14-åriga Filippa, har omfattande funktionsnedsättningar. I Borås fick paret möjlighet att fylla på med ny kunskap och dessutom träffa andra RBU-föräldrar.

Här vet alla vad det handlar om. För oss är det här ett tillfälle att möta andra föräldrar på lika villkor. Man får nya infallsvinklar på sin situation i en lugn och avslappnad miljö, menade Martin Lundstedt.

Jag har så många funderingar nu när mina söner snart ska börja skolan, berättade Katerina Dimitrovska från Borås. Hon har trillingar som snart fyller sex år och en av pojkarna har en cp-skada.

Under konferensens andra dag uppmärksammades den högaktuella assistansfrågan. Flera av programpunkterna kommer att tas upp i kommande nummer av Rörelse ( nr 1 2017).