×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERSök jobb som organisationssekreterare på RBU!

Publicerad: 29-Dec-2017

Är du en nyfiken, noggrann administratör med ett brinnande engagemang för föreningsliv och organisationsutveckling? Vår nuvarande organisationssekreterare går snart i pension och vi söker därför dig som vill ta vid och utveckla vår organisation.

Om arbetsgivaren
Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar (RBU) är en ideell organisation med omkring 11 000 medlemmar fördelade på 26 distriktsföreningar i hela Sverige. Våra medlemmar är företrädesvis familjer där det finns barn med funktionsnedsättning. RBU:s verksamhet består av intressepolitiskt arbete, kunskapsförmedling och gemenskap i syfte att förverkliga vår vision om ett rättvist samhälle och ett utvecklande liv för barn och unga med rörelsehinder. Förbundskansliet är beläget i fina lokaler mitt i Solna Centrum. Här finns fem tjänster samt en arvoderad ordförande och en frilansande redaktör för vår medlemstidning Rörelse.

Allmänt om tjänsten
Tjänsten är underställd generalsekreteraren och likställd med övriga tjänster på förbundskansliet. Som organisationssekreterare är dina huvudsakliga ansvarsområden att hantera den administration som krävs i en riksomfattande ideell organisation samt att utveckla och stärka organisationens arbetsformer i alla nivåer. Tjänsten kräver noggrannhet, flexibilitet, kreativitet och god kännedom om förutsättningarna i föreningsliv och ideell sektor. RBU har höga ambitioner när det gäller att vara en vital och modern organisation och du får en nyckelroll i att förverkliga det.

Huvudsakligt arbetsinnehåll
Administration av förbundsstyrelsens arbete, exempelvis upprättande av dagordning, bereda handlingar, skriva protokoll etc.

Ansvar för kansliets administration inklusive inköp och kontakt med avtalspartners.

Ansvar för medlemsregister, registrering av nya medlemmar, utskick av information etc.

Organisationsutveckling och stöd till distriktsföreningar med råd i föreningsarbetet.

Ansvar för information till distriktsföreningar.

Samordna arbetsgrupper och vara länken mellan kansliet och dessa.

Samordna och administrera RBU:s konferenser, kongresser, RBU-forum och liknande större möten.

Ansvar för vissa personalfrågor på delegation av generalsekreteraren.

Kvalifikationer samt dina personliga egenskaper
Du har goda kunskaper i officepaketet och god datorvana i övrigt. Vi tror att du har gedigen erfarenhet av arbete i ideell sektor och erfarenhet av personalfrågor. Du har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är en lagspelare som inte tvekar att hugga i där det behövs. Du är intresserad av andra människor och en god kommunikatör i såväl tal som skrift. Du älskar föreningsliv.

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt. RBU tillämpar sex månaders provanställning och har kollektivavtal med Unionen/Akademikerförbunden.

Din ansökan
Ansökan i form av personligt brev, CV och löneanspråk sänds med e-post till organisationssekreterare@rbu.se senast den 14 januari 2018. Frågor om tjänsten kommer endast att kunna besvaras den 2 januari samt fr o m den 8 januari av generalsekreteraren Henrik Petrén på telefon 070-889 75 44. Rekryteringen kommer att inledas omgående så sänd gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt från säljare av annonser och rekryteringstjänster.