×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERHur låter ett medlemskap?

Nu samlar vi in röster som berättar och beskriver vad ett medlemskap i RBU gör för skillnad. Det gör vi för att påminna oss själva, varandra och andra om vilket viktigt arbete vi gör varje dag. Förhoppningsvis kommer berättelserna att inspirera oss att fortsätta kampen oför att alla ska kunna maxa livet och få fler att hjälpa oss på vägen. Tack för din berättelse!

 
Att leva i familjen Annorlunda

En funktionsnedsättning påverkar hela familjen. Hur behåller man som föräldrar gnistan i allt gnissel? Hur funkar det med bråk och syskonkärlek? Och hur ger man alla samma plats och tid?

Gemenskapen i RBU

Vad betyder medlemskapet för din familj? Vilka möten och aktiviteter bär du med dig? Vad har du fått för råd och stöd och vad vill du berätta för andra?

Hur leker livet?

Och hur ska det bli? Vad oroar ni er för? Vad har överraskat positivt och vad har gjort er riktigt förbannade? Hur hjälper man sina barn att maxa livet och hur tacklar man tonårstrots mitt i allt ihop?

LSS och personlig assistans

Du kan visst! Men ibland med lite hjälp. Hur blir det när omgivningen sätter begräsningar och kanske raserar det självförtroendet? Hur är det att få assistans och vad har det för betydelse? Hur är det att jobba som assistent? Är föräldrar bra assistenter?

Juridik och hjälpmedel

Det finns massor av teknik och stöd men är det alltid de som skriker högst som får mest hjälp? Vem kan egentligen bestämma vad som är grundläggande behov? Vad funkar? Vad funkar inte? När blir hjälpen hinder?

Jag är medveten om att min berättelse kan komma att användas i marknadsföringssyfte.