×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERRBU söker kommunikatör med hög kompetens inom IT och nya medier

Publicerad: 01-Mar-2018

Allmänt om tjänsten
RBU ligger i framkant när det gäller det intressepolitiska arbetet och kommunikationen kopplat till detta. Vi driver kampanj mot de neddragningar som pågår inom LSS och personlig assistans – och vi gör det bra. Men vi vill bli ännu vassare och nå ut ännu mer. Som kommunikatör på RBU är ditt huvudsakliga ansvarsområde att utveckla vår kommunikation i digitala medier såsom web, facebook, twitter och nyhetsbrev. Det är viktigt för RBU att ha en hög grad av synlighet. Du får en nyckelroll i att förverkliga detta och flytta fram våra positioner i nya medier. Tjänsten är underställd generalsekreteraren och likställd med övriga tjänster på förbundskansliet.

Huvudsakliga ansvarsområden
Underhåll och utveckling av web
Innehåll och uppdateringar i digitala medier
Utveckling av befintliga och nya kommunikationskanaler
Produktion och publicering av pressmeddelanden
Produktion och distribution av nyhetsbrev
Produktion av grafiskt material, främst för digitala medier
Produktion av rörligt material för digitala medier
Bildarkiv
Trycksaker

Utbildning, erfarenhet samt dina personliga egenskaper
Du har minst avslutad gymnasieutbildning men viktigast är att du är en fena på modern kommunikation och nya medier. Du har en allmänt hög IT-kompetens och har mycket goda kunskaper i WordPress och Indesign. Du har en känsla för ord och bild och förmåga att sammanfatta ett budskap på ett målgruppsanpassat, tydligt och lättillgängligt sätt. Du kan skapa bra layout i enlighet med RBU:s grafiska profil. Du har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är en lagspelare som inte är rädd att hugga i där det behövs. Du är intresserad av andra människor och en mycket god kommunikatör i såväl tal som skrift.

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt. RBU tillämpar sex månaders provanställning. RBU tillämpar kollektivavtal mellan KFO och Unionen/Akademikerförbunden.

Din ansökan
Ansökan i form av personligt brev, CV och löneanspråk sänds med e-post till jobb@rbu.se senast den 18 mars 2018. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt från säljare av annonser och rekryteringstjänster.